Petrece Zece Zile de Rugăciune

Dumnezeu a revărsat Duhul Lui în ziua Cincizecimii, după ce Biserica Sa a petrecut zece zile împreună, cerând binecuvântarea promisă. El este gata să o facă din nou astăzi! Peste tot în lume, bisericile adventiste experimentează reînnoirea cu Duhul Sfânt urmând exemplul ucenicilor și participând la ZECE ZILE DE RUGĂCIUNE în perioada 7 – 17 ianuarie 2015.

Lucruri pentru care să ne rugăm:

 • Roagă-te ca Dumnezeu să te învețe cum să rămâi în El.
 • Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea iubire în suflet pentru cei pierduți.
 • Laudă pe Dumnezeu că bucuria este un rod al neprihănirii.
 • Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea pacea care întrece orice înțelegere.
 • Cere Domnului să te învețe cum să răsplătești răul cu bine. Roagă-te pentru acele situații specifice în care trebuie să înveți cum să răsplătești răul cu bine.
 • Cere-I lui Dumnezeu să-ți dea putere să fii bun cu toată lumea, inclusiv membrii familiei și dușmanii.
 • Cere-I lui Dumnezeu să-ți arate cum să manifești bunătate față de membrii familiei tale și față de frații și surorile tale în Hristos.
 • Roagă-te ca Dumnezeu să te facă credincios în lucrurile mici. Spune-I câteva din lucrurile mici în care ai nevoie să înveți să fii credincios.
 • Cere-I lui Dumnezeu să te învețe cum să fii blând.
 • Cere-I lui Dumnezeu să te ajute să urăști lucrurile lumii și să-I dai dragostea ta Lui și numai Lui. Spune-I despre acele lucruri pe care ai nevoie să înveți să le urăști.
 • Roagă-te pentru tinerii din biserică, pentru ca ei să găsească plăcere în a urma pe Hristos. Înalță în rugăciune tinerii bisericii nume cu nume.
 • Roagă-te pentru o creștere a accentului pe minunata doctrină biblică a creațiunii, în care pământul nostru a fost creat prin cuvântul Domnului în șase zile, literale, consecutive.
 • Misiunea în orașele din toată lumea.
 • Roagă-te pentru unitatea din fiecare biserică și entitate din toată lumea, pentru respect față de metoda/ procedeul acceptat al bisericii și pentru angajament total în misiunea bisericii. Roagă-te pentru umilință în viețile noastre astfel încât să fim uniți în supunerea noastră față de conducerea lui Dumnezeu și procedeul bisericii de a lua decizii de comun acord.
 • Roagă-te pentru cea de a 60-a Sesiune a Conferinței Generale, din San Antonio, pentru delegați și pentru deciziile care vor fi luate acolo. Roagă-te ca Duhul Sfânt să conducă fiecare decizie care va trebui luată.
 • Roagă-te pentru extinderea accentului pus pe ”Redeșteptare și Reformă” în toată lumea.

Timp personal de rugăciune:

Pe lângă întâlnirea pentru rugăciune împreună, asigură-te că petreci timp singur cu Dumnezeu în timpul celor zece zile de rugăciune. Mai jos sunt prezentate temele zilnice împreună cu pasajele din Scriptură aferente precum și o listă cu întrebări care vor îmbogăți timpul personal de rugăciune. Acest timp de citire și rugăciune prin aceste versete va îmbogăți experiența personală a celor Zece Zile de Rugăciune atunci când te întâlnești să te rogi cu grupa ta la biserică.

Resurse pentru fiecare zi

Materialul pentru imprimat

Întrebări:

 1. Acest pasaj îți amintește de ceva ce a făcut Dumnezeu pentru tine? Laudă-L pentru ceea ce a făcut.
 2. Îți aduce aminte de una din trăsăturile de caracter ale lui Dumnezeu? Laudă-L pentru ceea ce este.
 3. Te convinge acest pasaj de vreun păcat pe care nu l-ai mărturisit? Nu-ți fie teamă să-l mărturisești. Te încurajăm să mărturisești păcatele personale, personal și să mărturisești public, doar păcatele publice. Mulțumește lui Dumnezeu pentru că El te iartă așa cum spune 1 Ioan 1:9 și îți dă biruința asupra păcatului.
 4. Îți descoperă acest pasaj ceva ce încă trebuie să predai lui Dumnezeu? Predă.
 5. Îți descoperă acest pasaj ceva ce ai dori ca Dumnezeu să te învețe? Cere-I să facă acest lucru.
 6. Vorbește acest pasaj despre ceva ce ți-ai dori să ai în viața ta, dacă ai avea puterea necesară? Vorbește cu Dumnezeu despre acest lucru și cere puterea Sa.
 7. Vorbește pasajul despre ceva ce ai dori să vezi în viața familiei tale și a prietenilor tăi? Spune-I lui Dumnezeu despre acest lucru.
 8. Ți-a vorbit Dumnezeu printr-unul dintre aceste versete? Vorbește-I despre aceasta. Notează într-un jurnal.

Folosește-te de tehnologie pentru a te ruga zilnic cu prietenii tăi!

Sunt tineri care și-ar dori să se întâlnească pentru a se ruga zilnic, dar datorită distanței mari și a programului încărcat uneori este greu de realizat acest lucru!

Pentru cei care vor sa participe la programul 10 ZILE DE RUGACIUNE dar nu se pot întâlni fizic în fiecare zi, iată câteva idei! Vă puteți folosi de tehnologia actuală pentru a vă ruga zilnic împreună cu prietenii!

Iată câteva principii! (Recomandate de Manu Ban)

 • Stabiliți o oră convenabilă pentru toți! – având în vedere că programul este diferit, vă recomand să vă întâlniți fie dimineața devreme, fie undeva după ora 21.00 – este destul de greu să participi la ora de rugăciune atunci când tu ești în ger sau în mașină
 • Deconectează-te – închide computerul, televizorul, facebookul, muzica – încearca să elimini orice îți poate distrage atenția de la rugăciune
 • Rămâneți la subiect – poate tentația este mare ca să vă apucați să discutați tot felul de subiecte. Nu uitați scopul pentru care discutați!
 • Stabiliți cine conduce discuția – când numărul de participanți este mare, poate să intervină confuzia! Stabiliți pentru fiecare seară câte un lider dintre voi care va conduce discuția
1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *