Nume, Misiune, Valori, Logo

Misiunea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea este aceea de a proclama tuturor oamenilor evanghelia veșnică, în contextul soliilor celor trei îngeri din Apocalipsa 14:6-12, conducându-i să Îl accepte pe Isus ca Mantuitor personal și să se unească cu biserica Lui, sprijinindu-i în a se pregăti pentru apropiata Sa revenire.

Numele bisericii

Numele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea® evidențiază două credințe fundamentale.

Astfel, Biserica “Adventistă” reflectă convingerea noastră în apropierea întoarcerii lui Isus Hristos (lat. adventus = venire).

„De ziua a Şaptea” se referă la respectarea zilei a șaptea a săptămânii, sâmbăta, ca zi de odihnă și de închinare în conformitate cu învățătura originală a Bibliei. Această zi mai poartă și numele de Sabat.

Aceste referiri indica importanta si locul special pe care-l ocupa invataturile amintite in viata Bisericii, definindu-ne identitatea. A doua venire a Domnului Isus pentru răscumpararea celor neprihaniti, asa cum afirma crezul crestin, este fericita noastra nadejde. In intelegerea noastra, aceasta nadejde implica o pregatire care presupune armonizarea vietii cu vointa descoperita a lui Dumnezeu.

Isus Hristos va veni in mod personal, iar acest eveniment va fi vizibil la scara mondiala – „acest Isus care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer” (Faptele Apostolilor 1:11). Implinirea profetiilor si situatia actuala a omenirii arata ca venirea lui Isus Hristos este iminenta. Timpul acestui eveniment nu a fost descoperit, de aceea suntem indemnati sa fim gata.

Prin mentionarea zilei a saptea in numele Bisericii, noi evidentiem ca facem din respectarea acestei zile o placuta recunoastere a faptului ca Dumnezeu este Creatorul si Suveranul nostru, exprimandu-ne astfel loialitatea fata de Cel care „in sase zile a facut cerurile si pamantul si marea… iar in ziua a saptea S-a odihnit” (Exod 20:11). Petrecem aceasta zi in comuniune cu El prin inchinare, rugaciune, studiu si meditatie asupra Cuvantului Sau.

Noi consideram ca pazirea, in sine, a Sambetei (Sabatului) nu ne mantuieste si intelegem ca oricine intra in odihna la care ii invita Dumnezeu „se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit si Dumnezeu de lucrarile Sale” (Evrei 4:10). Gasim deci in odihna de Sabat, o eliberare de oboseala fizica si de stresul cotidian, dar mai ales o odihna spirituala, o pregustare a celei vesnice.

*Numele inregistrat poate fi folosit doar de catre Biserica Adventista de Ziua a Saptea, entitatile, institutiile si bisericile sale, dupa cum sunt autorizate de catre Conferinta Generala a adventistilor de ziua a saptea, diviziunile, uniunile si conferinţele sale.

Misiunea bisericii

Misiunea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea este aceea de a proclama tuturor oamenilor evanghelia vesnica, in contextul soliilor celor trei ingeri din Apocalipsa 14:6-12, conducandu-i sa Il accepte pe Isus ca Mantuitor personal si sa se uneasca cu biserica Lui, sprijinindu-i in a se pregati pentru apropiata Sa revenire.

Noi realizam aceasta misiune sub indrumarea Duhului Sfant prin:

  • Predicare: Acceptand misiunea lui Hristos (Matei 28:18-20), transmitem lumii mesajul unui Dumnezeu iubitor, descoperit pe deplin prin lucrarea si moartea ispasitoare a Fiului Sau. Recunoscand Biblia ca fiind Descoperirea voii lui Dumnezeu, ii prezentam mesajul intreg, inclusiv cea de-a doua venire a lui Hristos si valabilitatea autoritatii Legii celor zece porunci
  • Invatare: Fiind constienti ca dezvoltarea mintii si a caracterului este esentiala in planul lui Dumnezeu privind rascumpararea omului, noi promovam dezvoltarea unei intelegeri mature a lui Dumnezeu si a relatiei cu El, a Cuvantului Sau si a Universului creat
  • Vindecare: Afirmand accentul Bibliei asupra starii de bine a intregii persoane, facem din pastrarea sanatatii si vindecarea celor bolnavi o prioritate, iar prin slujirea celor saraci si apasati, cooperam cu Creatorul in lucrarea de restaurare

Viziunea noastră

In armonie cu profetiile Scripturilor, noi vedem ca planul lui Dumnezeu de restaurare a intregii Sale creatii este in deplina armonie cu voia si dreptatea Sa perfecta.

Rolul Conferințelor teritoriale și implicit al Conferinței Moldova este de a sluji nevoilor membrilor ei, de a asigura o bună administrare a bisericilor precum și de a oferi sprijin proiectelor de slujire și dezvoltare pe care le au bisericile locale.

Sigla Bisericii

Identitatea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea reflectă credinţa noastră profundă şi statornică în Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, ca centru al credinţei și vieţii. Speranţa noastră este că această reprezentare grafică, a ceea ce suntem, va fi utilizată în întreaga lume ca un simbol familiar al Bisericii noastre şi a valorilor sale.

Percepţia publică în ce priveşte familia mondială Adventistă de Ziua a Şaptea este influenţată de vieţile membrilor, de către acţiunile fiecărei organizaţii, de către serviciile şi programele denominaţionale şi de către menţinerea aspectului estetic al tuturor proprietăţilor fizice.

Biserica a adoptat şi înregistrat ca marcă numele şi logo-ul ei oficial. Toate organizaţiile denominaţionale înscrise în Anuarul Adventist de Ziua a Şaptea sunt autorizate să folosească, pentru scopuri necomerciale, mărcile înregistrate (“Adventişti de Ziua a Şaptea, “Adventist”, ”AZS” sau orice derivate al acestora; vezi GC BA 40 40) şi logo-ul Bisericii. Dreptul de a folosi numele oficial şi logo-ul bisericii este însoţit de obligaţia de a le proteja împotriva folosirii şi a reprezentării greşite.

Numai bisericile, organizaţiile şi entităţile administrative oficiale înscrise în Anuarul Adventist de Ziua a Şaptea au dreptul să folosească simbolurile de constituire a identităţii bisericii (identitatea grafică şi textul) aşa cum sunt descrise în manualul de standarde al identităţii Bisericii Adventiste.

Kitul de identitate al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea conţine logo-ul / sigla grafică, fonturile utilizate, forma și caracteristicile lor grafice de utilizare.

Elementele grafice evidenţiate mai jos au următoarea semnificaţie:

Flacăra și cei trei îngeri

Această formă este alcatuită din trei linii încercuind o sferă imaginară. Liniile reprezintă cei 3 Îngeri din Apocalipsa, cap. 14, înconjurând globul și misiunea noastră de a duce Evanghelia la toata lumea. Forma generală are aspectul unei flăcări simbolizând Duhul Sfânt.

Crucea

Reprezintă Evanghelia Salvării și se află în centrul desenului pentru a sublinia sacrificiul lui Hristos, care este punctul central al credinței noastre.
De la Cruce către vârful desenului sunt liniile care sugerează un impuls continuu spre cer simbolizând învierea și înălțarea la cer la a doua venire a lui Hristos, obiectivul final al credinței.

Biblia Deschisă

Formează baza desenului și reprezintă fundamentul biblic al credinței noastre.
Este desenată într-o poziție complet deschisă, sugerând o acceptare totală a cuvântului lui Dumnezeu.